пятница, 5 июля 2013 г.

Солодке при вагітності призводить до патологій у дитини

Вроджені вади розвитку нервової системи малюка можуть бути результатом неправильного харчування мами під час вагітності. Такий висновок зробили вчені Університету в Берклі.

У ході дослідження вчені довели, що велика кількість солодкого і їжі, яка швидко вивільняє глюкозу в кров, в 2 рази підвищує ймовірність виникнення важких аномалій у дитини. Якщо вагітна страждає від ожиріння матері, то ризики збільшуються в 4 рази.

Щоб прийти до таких висновків, вчені проаналізували 454 випадки дефектів нервової трубки, таких як спинномозкова грижа, перервані вагітності і мертвонародження. І порівняли результати з 462 випадками народження здорових діток.
У ході аналізу раціону харчування матерів до зачаття і на ранніх термінах вагітності був виявлений зв'язок пороку із значним надходженням глюкози в кров.


Шкідливими опинилися продукти, що містять сахарозу, так і продукти з високим глікемічним індексом, такі як білий хліб, кукурудзяні пластівці, картоплю. При їх вживанні в крові різко підвищується, а потім різко падає рівень глюкози.
Виявилося, що у дітей мами, які їдять занадто багато солодкого і мучного, в два рази виростає ризик патологій нервової системи. На думку вчених, різке надходження глюкози в кров може бути причиною порушення закладки тканин в області нервової трубки, зокрема, під час формування хребта.


Експерти, які прокоментували результати опублікованого в American Journal of Clinical Nutrition дослідження, попередили, що не варто думати, що тільки цукор є причиною вад. Також дефіцит фолієвої кислоти та інших мікроелементів - причина патологій у новонароджених.

джерело http://www.uaua.info/

Комментариев нет:

Отправить комментарий